marcin
www.marcin1994.fora.pl
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum marcin Strona Główna
->
kulinarnia
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
od/do administracji
----------------
ważne!!!
ogłoszenia
pytania
pretęsje
moje stronki internetowe
----------------
www.marcin1994.fora.pl
www.marcin1994.fora.pl
www.petardy.fora.pl
na poważnie
----------------
użytkownicy
na bieżąco
architektura
szkoły
dziedziny wiedzy
----------------
matematyka
fizyka
chemia
astronomia
historia
informatyka
religia
biologia
geografia
język polski
język angielski
język niemiecki
język rosyjski
koss / wos
na luzie
----------------
zwierzęta
elektronika
sport i rekreacja
kulinarnia
ulubione
telefony komurkowe
aktorzy, piosenkarze, sławni ludzie itd.
gry java
moda
----------------
współczesna
dawna
humor
----------------
dowcipy
nazwiska
imiona
inne
rozrywka
----------------
filmy
seriale
kreskówki
gry pc
kody, dodatki i poradniki do gier pc
muzyka
motoryzacia
gry i filmiki z internetu
----------------
gry online i filmiki
ludek paskudek
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
jaaaa
Wysłany: Pon 18:57, 04 Lut 2008
Temat postu:
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
1234567890
czokoczokoczoko
marcin
Wysłany: Nie 20:27, 31 Gru 2006
Temat postu:
pycha pycha i jeszcze ras pycha
klaus1945
Wysłany: Wto 14:57, 19 Gru 2006
Temat postu:
Też bym takie coś zjadł.
rokicer77
Wysłany: Pią 13:48, 24 Lis 2006
Temat postu:
Mniam.
tomaszek1958
Wysłany: Śro 11:48, 25 Paź 2006
Temat postu: Ciasta
Drożdżowiec z orzechami
Składniki
Ciasto: 60 dag mąki, 4 dag drożdży, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kremówki, 15 dag masła, 3 jaja. Masa orzechowa: 30 dag orzechów, 20 dag cukru pudru, 4 białka, kilka kropli aromatu rumowego lub waniliowego.
Sposób przyrządzania
Do mąki wbić jaja, dodać cukier, masło, proszek do pieczenia i wlać drożdże rozpuszczone w śmietance. Wyrabiać ciasto, aż zacznie odstawać od ręki, i odstawić w ciepłe miejsce, by wyrosło. Przygotować masę orzechową. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier puder i aromat. Wsypać zmielone orzechy i starannie wymieszać. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie równe części. Każdą rozwałkować na dość gruby placek, posmarować połową kremu, zrolować, zawinąć w pergamin do pieczenia ciast, ułożyć w formie. Piec 40 min w temperaturze 180-200°C, po czym wystudzić. Zdjąć pergamin i posypać ciasto cukrem pudrem. (100 g - 405 kcal).
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin